Skip to main content

Με Ελληνικό άρωμα η Βαλκανική λίγκα του μπάσκετ γυναικών

Στην 15η επέτειο της Βαλκανικής λίγκας, η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε την δημιουργία ενός πρωταθλήματος μπάσκετ γυναικών για την σεζόν 2022-2023.

Μετά από συζητήσεις με τις Εθνικές ομοσπονδίες της Ρουμανίας, του Ισραήλ, της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και των Σκοπίων, στο πλαίσιο της αναγκαιότητας του ανταγωνισμού με σκοπό την στήριξη και την ανάπτυξη  του γυναικείου μπάσκετ, η διοίκηση της BIBL πήρε την απόφαση να ιδρύσει επιτέλους ένα τέτοιο πρωτάθλημα.

Ο αθλητικός διευθυντής της Βαλκανικής Λίγκας, κ. Σέι Στρικς ανέφερε ότι: "Είμαι πολύ χαρούμενοι για το πρωτάθλημα του μπάσκετ γυναικών που θα ξεκινήσει από αυτό το Φθινόπωρο.  Μετά από 15 σεζόν, ήρθε η ώρα να βρει επιτέλους τη θέση του σε εμάς και το γυναικείο βαλκανικό μπάσκετ. Είμαι πραγματικά πεπεισμένος ότι θα καταφέρουμε να υποστηρίξουμε τους γυναικείους συλλόγους όπως κάναμε με τους ανδρικούς".

Κατα την διάρκεια της πρώτης σεζόν, οχτώ ομάδες από τις προαναφερόμενες χώρες θα αγωνιστούν σε μια λίγκα, από τον Οκτώβριο του 2022 μέχρι και τον Μάρτιο του 2023.

Οι αιτήσεις αρχίζουν να ελέγχονται, καθώς όλες οι πληροφορίες και οι προϋποθέσεις έχουν ήδη σταλεί στις ομοσπονδίες.

Περισσότερες λεπτομέρειες μαζί με το σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης και το καλεντάρι θα δημοσιευτούν σύντομα.