Skip to main content

Καρακώστας: «Θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ του Παπάγου ενόψει της νέας σεζόν»

Παπάγος και Φώτης Καρακώστας θα πορευθούν μαζί και την νέα σεζόν, με τον προπονητή των «Στρατηγών» να μιλά στο EOK WEB Radio, τόσο για την χρονιά που ολοκληρώθηκε, όσο και για την επόμενη που έρχεται.

Αναλυτικά ο Καρακώστας μίλησε:

Για τη φετινή σεζόν του Παπάγου: «Υπάρχουν δύο πραγματικότητες. Αυτή που βλέπουν τον Παπάγου ως εξωτερικοί παρατηρητές και αυτοί που ζουν την ομάδα από μέσα. Αν ήμουν στη απ’ έξω πλευρά είναι πάρα πολύ πιθανό να έλεγα ότι ο Παπάγου είναι απ’ τα πρώτα φαβορί που θα παλέψει για τη σωτηρία. Ξεκινώντας τη χρονιά ο στόχος ήταν να μη μπλέξουμε σε περιπέτειες. Ζώντας την ομάδα στην καθημερινότητά της και με όλα όσα έδιναν τα παιδιά, όλο αυτό που έγινε ήταν φυσικό επακόλουθο της καθημερινότητας που υπήρχε. Ήταν “διψασμένα” τα παιδιά, κάθε μέρα στο γήπεδο έκαναν τη δουλειά τους. Φυσικά υπήρχαν τα πάνω και τα κάτω, όπως είχαν όλες οι ομάδες, πόσο μάλλον μια ομάδα νεανική. Το είχα ξαναπεί ότι η διαχείριση συναισθημάτων θα έπαιζε κομβικό ρόλο σε όλη τη χρονιά».

Για τον σχεδιασμό της νέας σεζόν: «Κάποιοι παίκτες εκ των πραγμάτων δε θα είναι στην ομάδα, άλλοι από δική τους επιλογή, άλλοι από της ομάδας, άλλοι θα κάνουν step-up από δική τους επιλογή. Υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες στο να διατηρηθεί το ρόστερ όπως ήταν, αλλά απ’ ό,τι βλέπω τώρα που άρχισαν κάποιες συζητήσεις με τους παίκτες, θα αλλάξει σε πολύ μεγάλο βαθμό η ομάδα. Το πολύ να μείνουν 5-6 παίκτες απ’ το υπάρχον ρόστερ».

Για το αν θα παραμείνει η φιλοσοφία ίδια: «Στόχος μου είναι να μπορώ να έχω ακόμη πιο νέα παιδιά από φέτος. Ευχής έργον είναι να δουλέψω με μικρά παιδιά, 20-22 χρονών, εκεί που ήταν η πλειοψηφία των παικτών φέτος. Φυσικά θα χρειαστούμε και κάποια έμπειρα παιδιά. Πρέπει να βρούμε παιδιά που θα εμπιστευθούν το πρόγραμμα του Παπάγου και το δικό μου πλάνο. Θα δούμε, βήμα-βήμα».

Για το αν θα παραμείνει στην ομάδα ο Γιάννης Καρακώστας: «Κατά 99% δε θα βρίσκεται στο ρόστερ την επόμενη σεζόν. Είναι καιρός να δοκιμάσει πράγματα που “ανοίγονται” μπροστά του, να μπει στο “πέλαγος” και να κολυμπήσει. Αν και το έκανε και πέρυσι, αλλά τώρα θα βρει πιο φουρτουνιασμένο νερό μπροστά του. Ακόμα κι αν δεν είχε κάποιες συζητήσεις που γίνονται με κάποιες ομάδες, νομίζω ότι δε θα ήθελα να τον ξαναέχω παίκτη. Η συνεργασία μας ήταν άψογη, όσο το ζούσα δεν κατάλαβα κάτι, απλά μετά το τέλος της χρονιάς ένιωσα ότι ίσως κάποιες στιγμές αδίκησα αυτόν, ίσως συμπεριφέρθηκα σε κάποιους παίκτες με περισσότερη αγάπη απ’ όσο θα έπρεπε».