Skip to main content

Μιλεντίγεβιτς: «Η κορυφή είναι για τους σκληρούς και για τους δυνατούς»

Ο Πανιώνιος θα δώσει το παρών στο Final Four της Elite League, με τον Ιάκωβο Μιλεντίγεβιτς, με δηλώσεις του στο EOK WEB Radio, μιλά για την πορεία της ομάδας της Νέας Σμύρνης, αλλά και τις προσωπικές του εμφανίσεις.

Αναλυτικά ο Μιλεντίγεβιτς μίλησε:

Για την έως τώρα πορεία τους και πρόκριση στο Final-4 της Elite League: «Εγώ σε δηλώσεις μου πριν κάποιο διάστημα είχα πει ότι η ομάδα αυτή θα βγει 1η και στο τέλος θα χαμογελάσουμε όλοι μαζί με την άνοδο. Ήμουν σίγουρος απ’ την αρχή, πίστευα, πιστεύω και θα πιστεύω στην ομάδα, το προπονητικό team, τον κόσμο του Πανιωνίου, τους συμπαίκτες μου. Σε όσα απαρτίζουν την ομάδα του Πανιωνίου πιστεύω και θα πιστεύω για πάντα. Η πορεία μας φέτος είναι συγκινητική, με τραυματισμούς και δυσκολίες. Αν δεν ξεπεράσεις τις δυσκολίες, δε φτάνεις ψηλά, οπότε η κορυφή είναι για τους σκληρούς και για τους δυνατούς. Εμείς καταφέραμε να κατακτήσουμε την 1η θέση στην κανονική περίοδο, περάσαμε στο Final-4 και είναι μια τεράστια επιτυχία αυτή. Βρισκόμαστε ένα βήμα μακριά απ’ την άνοδο, είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο μας και θα το καταφέρουμε στο τέλος της σεζόν».

Για τις δυσκολίες που πέρασαν: «Οι τραυματισμοί παίζουν σημαντικό ρόλο σε μια ομάδα και εμείς είχαμε αρκετούς που μας πήγαν πίσω, με πολύ σημαντικά “γρανάζια” που είχαν σοβαρούς τραυματισμούς. Δε μπορούμε να το θέτουμε σαν δικαιολογία. Όλοι οι παίκτες στην ομάδα μας, ακόμα και ένας έφηβος, είναι πάρα πολύ σημαντικός, να μπορέσει βοηθήσει ώστε να φτάσουμε στο τέλος, γιατί κι εκεί θα πανηγυρίσουμε όλοι μαζί, όχι ο ένας. Η προσπάθεια που γίνεται όλη τη χρονιά ανήκει σε όλους. Είμαστε μια “γροθιά”, μια οικογένεια, ομάδα-διοίκηση-κόσμος είμαστε “ένα”, οπότε έτσι πορευόμαστε κι έτσι θα φτάσουμε στη Basket League. Όσο είμαστε όλοι μαζί αυτό θα γίνει».

Για το αν είχαν την πίεση της νίκης: «Για να βγεις πρώτος πρέπει να αποδεικνύεις κάθε μέρα, ακόμα και στην προπόνηση, ποιος είσαι. Αγωνίζεσαι μεν με τον αντίπαλο, αλλά αγωνίζεσαι κυρίως με τον εαυτό σου. Αντίπαλος ήταν ο εαυτός μας. Ναι μεν έγιναν κάποιες ήττες κατά τη διάρκεια, αλλά μπάσκετ παίζουμε. Με τον Πανιώνιο, επειδή είναι μια τεράστια και ιστορική ομάδα, όλοι έμπαιναν με έξτρα κίνητρο επειδή είναι ο Πανιώνιος, επειδή έχει τα φώτα πάνω του, πάρα πολύ καλό ρόστερ και προπονητικό team. Οι ήττες μάς έκαναν πιο δυνατούς, πιο σκληρούς, μας “έδεσαν” περισσότερο μεταξύ μας. Όταν η ομάδα είχε μέταλλο νικητή και έδειχνε χαρακτήρα σε κάθε ματς, τα πράγματα έτσι όπως ήρθαν ήταν να βγούμε στην 1η θέση. Αυτό ήταν το μυστικό της επιτυχίας, η σκληράδα, η δύναμη και το να μην αποδέχεσαι εύκολα την ήττα. Εγώ είμαι της νοοτροπίας ότι αν είναι να χάσεις, να χάσεις δύσκολα, να χάσεις “ματωμένος”».

Για το τρίποντο που πέτυχε με τον Α.Σ. Παπάγου: «Είμαι πάντα σίγουρος για τον εαυτό μου και την επιλογή μου στο παρκέ. Έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση, δεν αποδέχομαι την ήττα εύκολα και δεν είμαι ο παίκτης που θα κρυφτεί και θα διστάσει στις τελευταίες στιγμές. Μ’ αρέσει να κερδίζω, να “ματώνω” για την ομάδα μου. Το σουτ που πήρα πίστευα ξεκάθαρα ότι θα μπει μέσα. Η νίκη ήρθε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα πως είναι ο Παπάγου, με νέα παιδιά, με όρεξη και ήταν τεράστια νίκη για να μπούμε στο Final-4. Έτσι όπως ήρθε ήταν πάρα πολύ ωραία».

Για τις φετινές εμφανίσεις του: «Απ’ την αρχή της σεζόν ήρθα στον Πανιώνιο για να ανέβουμε. Ήρθα στον Πανιώνιο με τη λογική ότι θέλω να πρωταγωνιστήσω και να πρωταγωνιστήσει η ομάδα μου. Δε σκέφτηκα ποτέ την περίπτωση της αποτυχίας. Είμαι επαγγελματίας, δουλεύω καθημερινά στο γήπεδο, οπότε θέλω να παλεύω για κάθε κατοχή και μπάλα, να δίνω την καρδιά μου για την ομάδα. Έχω κάνει κάποια ματς που έχω βοηθήσει την ομάδα να πετύχει, αλλά το μέρος της επιτυχίας είναι όλης της ομάδας».