Skip to main content

Χουχουλής: «Ο Σαμοντούροβ είναι εξαιρετική περίπτωση για το ελληνικό μπάσκετ»

Ο προπονητής του Πανερυθραικού, Δημήτρης Χουχουλής μίλησε μετά την νίκη της ομάδας του επί του Μίλωνα με 83-80, επισημαίνοντας ότι θέλει η ομάδα του να έχει ενε΄ργεια και πάθος.

Αναλυτικά η ενημέρωση του Πανερυθραικού:

Οι τοποθετήσεις των Χουχουλή, Σαμοντούροβ, Τσουργιάννη, Καραγιάννη, Δημάκου και Δομπρογιάννη

Ο Πανερυθραϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής σε ένα αγωνιώδες παιχνίδι με 83-80 έναντι του Μίλωνα στο πλαίσιο της πρεμιέρας της Elite League. Μετά την αναμέτρηση, οι προπονητές των δύο ομάδων, Δημήτρης Χουχουλής (Πανερυθραϊκός) και Νίκος Καραγιάννης (Μίλων), αλλά και οι αθλητές Αλέξανδρος Σαμοντούροβ-Δημήτρης Τσουργιάννης (Πανερυθραϊκός) και Γιάννης Δημάκος-Θανάσης Δομπρογιάννης (Μίλων) τοποθετήθηκαν σχετικά με όσα έγιναν στο Κλειστό «Στέλιος Καλαϊτζής».

Αναλυτικά, όσα δήλωσαν:

Δημήτρης Χουχουλής: «Το στοιχείο που θέλω να κρατήσω είναι και η ταυτότητα του Πανερυθραϊκού, δηλαδή η ενέργεια και το πάθος. Αυτό θέλω να μεταδώσω στα δέκα καινούργια παιδιά της ομάδας μας, καθώς ανανεωθήκαμε πλήρως, με τους παίκτες της περσινής ομάδας είτε να βρίσκονται πια στην Basket League είτε να εξαργυρώνουν την περσινή τους πορεία με πολύ καλά συμβόλαια. Τα νέα παιδιά πρέπει να μάθουν τι σημαίνει Πανερυθραϊκός και στο ματς αυτό υπήρξε ένα πρώτο δείγμα, το οποίο πρέπει να κρατήσουμε σε ένα μαραθώνιο με όλες τις ομάδες να είναι πολύ δυνατές. Θέλω να κρατήσω, λοιπόν, αυτό το στοιχείο και θέλω καθημερινά να γινόμαστε καλύτεροι, τόσο στους αγωνιστικούς αυτοματισμούς όσο και στις ανθρώπινες σχέσεις μεταξύ των παικτών».

Για τον Αλέξανδρο Σαμοντούροβ και τους Κουφόπουλο-Μανοΐλοβιτς ως χειριστές: «Έχουμε καλούς χειριστές και καλούς αμυντικούς. Θέλω να μιλάω για την ομάδα, αλλά ο Αλέξανδρος είναι μια πολύ σημαντική περίπτωση για το ελληνικό μπάσκετ. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Παναθηναϊκό, που τον εμπιστεύτηκε στο πρόγραμμά μας. Ο Αλέξανδρος πρέπει να περάσει από το επίπεδο ηλικιακών πρωταθλημάτων στο… κανονικό μπάσκετ, όπως συνηθίζω να το λέω. Η Elite League είναι ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα με μεγάλα κορμιά, με καλούς ξένους και ο Αλέξανδρος μπορεί να ανταποκριθεί. Του είπα όταν ήρθε, ότι προσωπικό μου στοίχημα είναι, φεύγοντας από την ομάδα, θα έχει γίνει κανονικός παίκτης, χωρίς να βασίζεται μόνο στο ταλέντο του. Είδαμε ένα πρώτο δείγμα, αλλά δεν πρέπει να λέμε και μεγάλα λόγια».

Αλέξανδρος Σαμοντούροβ: «Δεν περίμενα να παίξω πολύ, είχα κάνει μόλις δύο προπονήσεις και προηγουμένως ήμουν άρρωστος. Θέλησα να βοηθήσω την ομάδα όσο μπορούσα, έχω βελτιώσει πράγματα στο παιχνίδι μου και θέλω να γίνομαι ακόμη καλύτερος και να το δείχνω στο παρκέ».

Για τους στόχους του και το τι μπορεί να προσφέρει: «Για αυτό ήρθα στον Πανερυθραϊκό, να παίξω και να πάρω εμπειρίες, θέλοντας να συμβάλω στο να φτάσει η ομάδα μου ψηλά».

Δημήτρης Τσουργιάννης: «Η αλήθεια είναι, ότι πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη. Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε καλύτερα το πρωτάθλημα. Παίζαμε απέναντι σε μια ομάδα με στόχους, που είχε να χάσει ενάμιση χρόνο και στοχεύει και στην άνοδο. Εμείς καταφέραμε πολύ γρήγορα σε ενάμιση μήνα προετοιμασίας να δέσουμε και αυτό μας κάνει διπλά χαρούμενους, μαζί με την νίκη».

Για το τι έκρινε το ματς: «Νομίζω πως κύριο στοιχείο της νίκης μας ήταν το πάθος. Το θέλαμε περισσότερο, παλεύαμε για κάθε μπάλα και κατοχή και, κάπως έτσι, φτάσαμε στην νίκη».

Νίκος Καραγιάννης: «Ήμασταν και στα 40 λεπτά κακοί στην άμυνα. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες, σε ένα επιθετικό ριμπάουντ του Πανερυθραϊκού, μια λανθασμένη δική μας επίθεση. Ο Μίλων προέρχεται από μια χρονιά αήττητη, αλλά πρέπει να καταλάβουμε πως η Elite League είναι πολύ δύσκολη και πρέπει να δώσεις πολύ περισσότερα, για να νικήσεις εκτός έδρας. Η εικόνα μας ήταν προβληματική στην άμυνα, δεν είχαμε καλές συνεργασίες στην επίθεση, αλλά επειδή έχουμε ποιότητα ως ομάδα, καταφέραμε να φτάσουμε κοντά στην νίκη. Ήταν, επίσης, μεγάλο πρόβλημα ο Σαμοντούροβ, που δεν υπολογίσαμε σοβαρά στο σκάουτινγκ και μας έκανε μεγάλη ζημιά με τα τρίποντα».

Γιάννης Δημάκος: «Καλή σεζόν σε όλους μας. Περιμένουμε να είμαστε μια πιο δυνατή ομάδα, κάτι που δε δείξαμε σε αυτό το ματς. Δεχθήκαμε 83 πόντους και πρέπει να έχουμε περισσότερη ενέργεια στην άμυνά μας. Θα είναι πολύ δύσκολες οι επόμενες μέρες. Πρέπει, επίσης, στην επίθεση να έχουμε καλύτερες επιλογές και να κυκλοφορούμε καλύτερα την μπάλα».

Θανάσης Δομπρογιάννης: «Πρέπει να βελτιώσουμε πολύ την άμυνά μας. Δεν μπορούμε να δεχόμαστε 83 πόντους, και ειδικά εκτός έδρας. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ, ώστε το σκορ του αντιπάλου μας να βρίσκεται στους 60-65 πόντους, για να μπορούμε να παίρνουμε αποτελέσματα. Η άμυνα είναι αυτό που πρέπει να αλλάξουμε, για να μην εμφανίσουμε αντίστοιχη εικόνα στο υπόλοιπο πρωτάθλημα».