Skip to main content

Εθνική Κορασίδων – Τα ηνία στην Γκουζίνη

Η Βασιλεία Γκουζίνη θα οδηγήσει την Εθνική Κορασίδων στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16, καθώς η ΕΟΚ ανακοίνωσε την συμφωνία της με την Ελληνίδα προπονήτρια.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΚ:

Η Βασιλεία Γκουζίνη θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Κορασίδων, η οποία το καλοκαίρι θα πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16.  

Η Γκουζίνη είναι πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και έχει αγωνιστεί 65 φορές στην Εθνική Γυναικών Γεννήθηκε στη Λαμία όπου έκανε και τα πρώτα της μπασκετικά βήματα με την Αναγέννηση, πριν συνεχίσει στο Παγκράτι, την ΑΕΚ Τρίπολης, τον ΔΑΣ Άνω Λιοσίων, την ΜΑΣ Καστοριά και τον Αθηναϊκό. Έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα Ελλάδας (3 με τον ΔΑΣΑΛ, 1 με τον Αθηναϊκό) και ένα Κύπελλο Ελλάδας με τον Αθηναϊκό το 2001, όταν είχε αναδειχθεί και MVP του τελικού.

Η θητεία της στους πάγκους είχε αρχίσει πολύ νωρίτερα, όταν το 1995 είχε αναλάβει προπονήτρια σε ομάδες κορασίδων και μίνι στον ΑΟ Αρδηττού. Συνέχισε την ΑΕΚ Τρίπολης, όπου είχε πάρει μέρος με την ομάδα Κορασίδων στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και ακολούθησαν ο ΑΟ Βριλησσίων (γυναικών, κορασίδων, μίνι), ο ΑΟ Πεντέλης (Ανδρική ομάδα, Άνοδος στην Α’ ΕΣΚΑ και Εφηβική), ο Πανιώνιος, η ΦΕΑ, ο Πανελευσινιακός (ως βοηθός προπονήτρια και γυμνάστρια με την οποία να ανεβαίνει το 2012 στην Α1 και παρουσία στην διετία 2012-14 στην Basket League), ο Αθηναϊκός, ο Παναθηναϊκός, η ΕΣΚΔ Νέας Ιωνίας, η Αγία Παρασκευή, ο Εύνικος, η Δάφνη, ενώ από το 2020 ως σήμερα είναι βοηθός προπονητή στο Μαρούσι, το οποίο αγωνίζεται στην Elite League Ερρίκος Ντυνάν.

Η Εθνική Κορασίδων θα αγωνιστεί στον Δ’ Όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το οποίο θα διεξαχθεί 11-19 Αυγούστου στη Σμύρνη. Στον Δ’ Όμιλο θα αντιμετωπίσει κατά σειρά το Βέλγιο (11/8), την Ισπανία (12/8) και την Σλοβενία (13/8).