Skip to main content

Ο Κέρστεν-Τιέλε στο Superbasket: «Πραγματική τιμή είναι για εμάς που βρισκόμαστε φέτος στο ANGT Patras»

Ο Sportsdirector της Ράστα Βέχτα, Γκέριτ Κέρστεν-Τιέλε μίλησε αποκλειστικά στο superbasket.gr λίγο πριν την συμμετοχή της ομάδας του στο τουρνουά ANGT Patras Euroleague, υπογραμμίζοντας επίσης και την φιλοσοφία της ομάδας του σχετικά με την ανάπτυξη των νέων παικτών.

Η ομάδα έχει έδρα την Βέχτα, την πόλη της Κάτω Σαξονίας στην Γερμανία και αυτήν την στιγμή αγωνίζεται στην ProA, στην δεύτερη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος. Οι "πορτοκαλί" αποτελούν μια παραδοσιακή δύναμη στην Γερμανία, κυρίως στην ανάπτυξη των νέων ηλικιακά παικτών και συμμετέχουν στα μεγαλύτερα τουρνουά των αντίστοιχων κατηγοριών όπως είναι το ANGT Euroleague που θα διοργανωθεί στις 10-12 Φεβρουαρίου στην Πάτρα. O Γκέριτ Κέρστεν-Τιέλε είναι ο sportsdirector της Ράστα Βέχτα, ο οποίος έχει υπηρετήσει με επιτυχία το μπάσκετ επίσης τόσο ως παίκτης, όσο και από το sports management. 
 
Συνεχίζεται η διάθεση των εισιτηρίων του ANGT
 
Υπενθυμίζουμε ότι το Euroleague Basketball Next Generation Tournament είναι ένα διεθνές τουρνουά εφήβων, στο οποίο συμμετέχουν οι καλύτεροι σύλλογοι/ακαδημίες μπάσκετ στην Ευρώπη, στην ηλικιακή κατηγορία κάτω των 18 ετών. Η τελική φάση της διοργάνωσης πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του Final Four της Euroleague σε επίπεδο ανδρών. Από το 2003 και μετά, όλο και περισσότεροι παίκτες χρησιμοποιούν το ANGT για να αναδείξουν τα ταλέντα τους σε νεαρή ηλικία και να αποκτήσουν εμπειρία, συναγωνιζόμενοι με όλη την «αφρόκρεμα» της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας. Είναι γνωστό ότι από αυτά τα πρωταθλήματα έχουν περάσει σε μικρή ηλικία πολλοί από τους μετέπειτα αστέρες της Euroleague.
 
Διαβάστε για όλα όσα δήλωσε ο sportsdirector της Ράστα Βέχτα, Γκέριτ Κέρστεν-Τιέλε στο superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη:
 

Θα ήθελα να μας πείτε για τις σκέψεις σας και τις προσδοκίες σας για το ANGT Euroleague Patras

Για εμάς, είναι μια πραγματική τιμή να είμαστε σε θέση να τη RASTA Vechta στο ANGT φέτος. Οι νέοι και πολλά υποσχόμενοι παίκτες μας περιμένουν να παίξουν στην Πάτρα, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και είμαι σίγουρος ότι θα είναι μια εξαιρετική εμπειρία για αυτούς.

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Τι θεωρείτε πως οι νέοι παίκτες σας θα κερδίσουν περισσότερο από μεγάλα τουρνουά όπως το Next Gen της Euroleague;

Το να είναι σε θέση οι παίκτες μας να παίξουν με αντιπάλους από άλλες χώρες και να ταξιδέψουν είναι κάτι που δεν το κάνουν όλοι οι αθλητές σε τακτική βάση, οπότε η συμμετοχή σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση έχει πραγματική αξία για αυτούς, αφού αναπτύσσονται τόσο ως αθλητές, όσο και ως νέοι άνθρωποι.

Θα ήθελα να μας μιλήσετε για την φιλοσοφία της ομάδας σας, Rasta Vechta σχετικά με την ανάπτυξη των νέων παικτών

Η ανάπτυξη νέων παικτών ήταν πάντα ένα μεγάλο μέρος του DNA της RASTA στο παρελθόν και θα συνεχίσει να είναι και ένα μεγάλο κομμάτι της στο μέλλον. Προερχόμαστε από μια μικρή πόλη της Γερμανίας, αλλά είμαστε περήφανοι για όλα όσα έχουμε πετύχει στην Βέχτα όλα αυτά τα χρόνια, σχετικά με την ανάπτυξη των παικτών μας. Κάποιοι προχώρησαν και ανυπομονούμε να βοηθήσουμε πολλά νεαρά ταλέντα να δουλέψουν για τους στόχους και τις φιλοδοξίες τους στο πρόγραμμά μας .

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα και άτομα που κάνουν σπορ

Και στο Γερμανικό πρωτάθλημα και στην Εθνική ομάδα της Γερμανίας, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Eurobasket 2022, παρατηρούμε ότι υπάρχει μια εξαιρετική ανάπτυξη. Θα ήθελα να μας πείτε τις απόψεις σας για αυτήν την άνοδο

  Η γερμανική αγορά είναι πολύ σταθερή και όλο και περισσότεροι σύλλογοι, όπως η RASTA, αρχίζουν να "καλλιεργούν"  όλο και περισσότερο τη δουλειά με νέους ηλικιακά παίκτες, κάτι το οποίο αποτελεί ένα κομμάτι που μας βοηθά να δημιουργήσουμε μια ισχυρότερη ταυτότητα στη γερμανική αθλητική κουλτούρα. Έχουμε πολύ μεγάλο δρόμο ακόμη να διανύσουμε, αλλά τα πράγματα κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση από πολλές απόψεις για το άθλημα που όλοι αγαπάμε.