Skip to main content

Ο Τζέρεμι Έβανς στο Superbasket: «Έχουμε συνέπεια ως ομάδα, κάνουμε πολύ καλή δουλειά με τους συμπαίκτες μου»

 Ο πάουερ φόργουορντ/σέντερ της Παρί Μπάσκετμπολ, Τζέρεμι Έβανς μίλησε αποκλειστικά στο superbasket.gr, λίγο πριν τον αγώνα της γαλλικής ομάδας με την Γκραν Κανάρια για τα προημιτελικά του Eurocup, επισημαίνοντας τα στοιχεία που συνθέτουν την φιλοσοφία της ομάδας του, αλλά και το τι κρατάει από τους προηγούμενους ευρωπαικούς αγώνες, ενώ αναφέρθηκε και στην νίκη του στον διαγωνισμό των καρφωμάτων στο NBA All Star Game 2012.

 Ο 35χρόνος Αμερικανός πάουερ φόργουορντ/σέντερ πέρα από τις εξαιρετικές του ικανότητες στο σκοράρισμα, προσφέρει στην ομάδα του Παρισιού, εμπειρία, κατεύθυνση και δυναμική, αφού πρόκειται για ένα παίκτη με πολλές συμμετοχές  τόσο στο NBA, όσο και στην Euroleague. Έχει αγωνιστεί στο NBA στους Τζαζ για μια πενταετία και για μια σεζόν σε Μάβερικς και Χοκς, ενώ κατέκτησε τον τίτλο στον διαγωνισμό καρφωμάτων του NBA All Star Game 2012. Έχει περάσει και από την Ελλάδα με την φανέλα του Παναθηναικού, την σεζόν 2021-2022, οπού κατέκτησε το Ελληνικό Σούπερ Καπ το 2021.

Ο Τζέρεμι Έβανς έχει κατά μέσο όρο με την φανέλα της Παρί Μπάσκετμπολ στο Eurocup, 8.8 πόντους, 6 ριμπάουντ, 1.1 μπλοκ, 0.9 ασίστ και 0.9 κλεψίματα. 

Η γαλλική ομάδα προκρίθηκε από την κανονική περίοδο της ευρωπαικής διοργάνωσης με ρεκόρ 10-8 και κατετάγη στην 5η θέση, ενώ στην φάση των 16 απέκλεισε την Λιετκαμπέλις. Τώρα θα παίξει στα προημιτελικά του Eurocup απέναντι στην Γκραν Κανάρια, με στόχο ένα εισιτήριο στους "4" του θεσμού. Η Παρί Μπάσκετμπολ έχει στο γαλλικό πρωτάθλημα με ρεκόρ 14-15 και βρίσκεται σε τροχιά playoffs. 

Διαβάστε για όλα όσα δήλωσε ο Τζέρεμι Έβανς στο superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη: 

Για τον αγώνα με την Γκραν Κανάρια για τα προημιτελικά του Eurocup: "Εκεί ήταν ένας από τους συμπαίκτες μου στο κολέγιο και αγωνιζόταν για αυτήν την ομάδα. Θα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι για μένα. Θα είναι η δεύτερη φορά που θα παίξω απέναντι τους, οπότε θέλω πραγματικά να κερδίσω. Νιώθω ότι θέλω να τα καταφέρω και προετοιμάζομαι για αυτό".
 
 
Για το τι κρατάει από την κανονική περίοδο του Eurocup και ποιοι είναι οι στόχοι από εδώ και πέρα: "Όταν ξεκίνησε η σεζόν, όλοι που είμαστε εδώ είχαμε ως στόχο να πάμε στα playoffs. Με τους συμπαίκτες μου κάνουμε πολύ καλή δουλειά, μένουμε μαζί ενωμένοι, αλλά βέβαια είχαμε και κάποια σκαμπανεβάσματα. Μπορεί να χάσαμε κάποια παιχνίδια, αλλά αισθάνομαι ότι έχουμε συνέπεια ως ομάδα".
 
Για τα καρφώματα του: "Όταν κάνω την προσπάθεια μου για καρφώματα στο παιχνίδι, όλοι ενθουσιάζονται καθώς το παρακολουθούν. Αυτό νιώθουν και οι συμπαίκτες μου. Γενικά, κάνουμε πολύ καλά plays και προσπαθούμε να κρατάμε ενέργεια".
 
 
 
Για το γεγονός ότι κέρδισε τον διαγωνισμό καρφωμάτων στο NBA: "Ήταν κάτι σπουδαίο. Μου άλλαξε την ζωή μου. Μια νύχτα που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Ήταν εκπληκτικό. Κάποιες φορές γυρνάω πίσω και το ξαναθυμάμαι. Ήμουν ευλογημένος που βρέθηκα σε θέση να παίξω και να πάρω το τρόπαιο".
 
 
Για τα καλά στατιστικά του στο τρίποντο: "Ναι φυσικά. Ιδιαίτερα, για τους ψηλούς μέσα στο παρκέ. Αισθάνομαι ότι υπάρχουν δυσκολίες αυτή τη σεζόν. Αλλά μερικές φορές θα υπάρχουν στιγμές που αν και δυσκολεύεστε, θα πρέπει να συνεχίσετε να σουτάρετε. Οι προπονητές είναι δίπλα μου σχετικά με αυτό και για αυτό συνεχίζω να σουτάρω όπως μπορώ".
 
 
Για την φιλοσοφία της ομάδας του και πώς εξελίχθηκε ή αναπτύχθηκε μέσα στην σεζόν: "Εδώ, ο ρυθμός είναι διαφορετικός από άλλες ομάδες με τις οποίες παίζουμε ως αντίπαλοι. Βγαίνουμε στο γήπεδο και τρέχουμε σε όλο το παρκέ. Αυτό είναι το πλεονέκτημά μας. Κάποιοι άλλοι είτε τρέχουν στο παρκέ είτε προσπαθούν να πάρουν πλεονέκτημα από το αμυντικό στυλ, νιώθω ότι ισχύουν και τα δύο για εμάς, γιατί επιμένουμε πολύ σε αυτά".