Skip to main content

Στον Εθνικό ο Γκίκας

Συνεχίζεται ο σχεδιασμός του Εθνικού ενόψει της νέας σεζόν, με την ομάδα του Πειραιά να ανακοινώνει την απόκτηση του Νίκου Γκίκα, ο οποίος την περσινή σεζόν φόρεσε την φανέλα του ΕΦΑΟΖ.

Αναλυτικά:

«Η επιτροπή του τμήματος μπάσκετ του Εθνικού πιστή στη φιλοσοφία της ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Νίκο Γκίκα (20 χρόνων, 2.03μ.).

Ο Νίκος Γκίκας προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του Πανιωνίου και του Περιστερίου. Ο νεαρός καλαθοσφαιριστής έχει παραστάσεις από την Basket League, καθώς κατέγραψε συμμετοχές τη σεζόν 2019-20 με τον Πανιώνιο. Στη συνέχεια, μεταπήδησε στον Τρίτωνα, όπου αγωνίστηκε στην Elite League. Τη σεζόν 2022-23 φόρεσε τη φανέλα του ΕΦΑΟΖ, τον οποίο αντιμετώπισε ο Εθνικός στον 1ο Όμιλο της Β’ Εθνικής. Το 2019 ο Νίκος Γκίκας αγωνίστηκε με την Εθνική U16 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας.

Ο Νίκος Γκίκας δήλωσε σχετικά: «Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της διοικούσας επιτροπή του Εθνικού και το προπονητικό τιμ για την εμπιστοσύνη τους. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεργαστώ με τον κόουτς Νάσο Χούμπαυλη.

Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να αγωνιστώ σ΄ένα ιστορικό σωματείο, όπως είναι ο Εθνικός. Θα δώσω το 100%, ώστε η ομάδα να πετύχει τους στόχους της τη νέα σεζόν. Εύχομαι να έχουμε μία καλή χρονιά και πάνω από όλα υγεία».