Skip to main content

Γκαναβίας: «Ο Ερμής Αργυρούπολης εκδήλωσε ενδιαφέρον για την wild card στην Γ’ Εθνική»

Στην πρόθεση του Ερμή να διεκδικήσει την παρουσία του στην Γ’ Εθνική μέσω wild card, σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει μέσω του ειδικού πρωταθλήματος ανόδου, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο EOK WEB Radio, ο προπονητής της ομάδας της Αργυρούπολης, Παναγιώτης Γκαναβίας.

Αναλυτικά ο τεχνικός της δευτεραθλήτριας ομάδας της Α’ ΕΣΚΑΝΑ μίλησε:

Για τη συμμετοχή τους στο ειδικό πρωτάθλημα ανόδου στη Γ’ Εθνική: «Ήταν μια δύσκολη χρονιά η φετινή. Ξεκινήσαμε 17 Αυγούστου και τώρα θα παίξουμε έως και 1 Ιουλίου, δηλαδή σχεδόν 11 μήνες. Έχουμε παίξει 34 ματς συνολικά και θα παίξουμε άλλα δύο για να διεκδικήσουμε την απευθείας άνοδο, σ’ ένα σύστημα το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι σωστό, γιατί πρόκειται για τις τρεις μεγαλύτερες Ενώσεις της χώρας, οι πρωταθλητές ανεβαίνουν απευθείας και δίνεται η ευκαιρία στον καλύτερο 2ο απ’ τους τρεις. Εμείς τελειώσαμε την προηγούμενη βδομάδα, σε μία συναρπαστική σειρά που πήγε στα 5 παιχνίδια. Εν τέλει μέτρησε το πλεονέκτημα έδρας που είχε η Ελευσίνα και κατάφερε και πήρε την 1η θέση, νομίζω δικαίως, γιατί ήταν λίγο καλύτερη απ’ όλες τις ομάδες και πληρέστερη».

Για το αν θ’ αλλάξουν κάτι αγωνιστικά στο ειδικό πρωτάθλημα ανόδου: «Είναι λίγο δύσκολο τώρα ν’ αλλάξεις πράγματα. Σίγουρα υπάρχει το scouting, ώστε να προσαρμοστείς στα ιδιαίτερα πράγματα των δύο ομάδων που θα πετύχεις, αλλά λίγο-πολύ πρέπει να «συντηρηθούμε» και να παραμείνουμε «φρέσκοι». Δεν είναι εύκολο, είναι πολύ κουρασμένα τα παιδιά και πρέπει να βρούμε μια «χρυσή φόρμουλα» για να μη «σβήσουν» και να παραμείνουν ενεργοί. Είναι λίγο πρωτόγνωρο όλο αυτό και για ‘μένα, αλλά και για τα παιδιά που θα παίξουν σε αυτό το τουρνουά».

Για το ενδιαφέρον του κόσμου για την ομάδα: «Το γήπεδο το γεμίσαμε σε όλα τα εντός έδρας με πολύ κόσμο, φτιάξαμε απ’ το Δεκέμβρη κανάλι στο YouTube και δείξαμε όλα τα παιχνίδια εντός-εκτός έδρας της ανδρικής ομάδας με σπικάρισμα. Υπήρχαν 2000 προβολές στους τελικούς στο κανάλι μας στο YouTube, έδειξε μεγάλη αγάπη ο κόσμος της Αργυρούπολης, αλλά και γενικά ο μπασκετικός κόσμος γι’ αυτά τα παιχνίδια. Όλα αυτά είναι κέρδος στην πορεία».

Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος που έδειξαν για wild card στη Γ’ Εθνική: «Χθες κάναμε εκδήλωση ενδιαφέροντος για wild card στη Γ’ Εθνική. Το θέλουμε, το θέλουν οι άνθρωποι του Ερμή, είδαν αυτήν τη δυναμική, είδαν τον κόσμο ν’ ακολουθεί, υπάρχει και η οικονομική άνεση για να στηριχθεί το εγχείρημα αυτό. Και πέρυσι πρωταγωνιστήσαμε, ήμασταν πολύ κοντά, αλλά ανέβηκε ο Φοίνικας. Φέτος είμαστε ακόμη πιο κοντά. Το θέλουμε και θα το επιδιώξουμε είτε μες στο παρκέ, είτε με την εκδήλωση ενδιαφέροντος. Γενικά η Αργυρούπολη δεν έχει καταφέρει να παίξει στις εθνικές κατηγορίες, οπότε και αυτό είναι ένα έξτρα κίνητρο για την πόλη. Και ο ΑΟΝΑ ήταν φέτος πολύ ανταγωνιστικός, στο 2ο γύρο λίγο έπεσε, αλλά μέχρι τα μέσα του πρωταθλήματος ήταν στις πρώτες θέσεις».

Για το αν έχουν σκεφτεί ενδεχόμενο ένωσης με τον ΑΟΝΑ: «Υπήρξαν και πρόσφατα μάλιστα προσπάθειες για να γίνει ένωση των σωματείων της Αργυρούπολης και ήταν και ο δήμαρχος πολύ κοντά σε αυτό. Δεν αποκλείω τίποτα εγώ, γιατί πάντα η επιτυχία φέρνει κι άλλους κοντά και μπορεί να γίνουν ακόμη καλύτερα τα πράγματα».