Skip to main content

Λυκόβρυση: «Δεν θα αφήσουμε κανέναν να δημιουργεί ψεύτικες εντυπώσεις»

Μετά τον Χολαργό και η Λυκόβρυση με ανακοίνωση της, εκθέτει την δική της θέση, αναφορικά με τα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση για το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ, η οποία και διακόπηκε λόγω επεισοδίων.

Η διοίκηση του ΚΑΟΛ αφού ξεκαθάρισε πως δεν έχει οργανωμένους οπαδούς, απαρίθμησε τα γεγονότα και τόνισε πως αν και στοχοποιημένη, δεν θα αφήσει κανέναν να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ξεκινάμε αναφέροντας ακόμα μια φορά ότι ο Κ.Α.Ο. Λυκόβρυσης δεν έχει οργανωμένους οπαδούς και ποτέ δεν είχε. Υπάρχουν φίλαθλοι μεμονωμένοι, φίλοι παικτών και παιδιά ακαδημιών μαζί με τους γονείς τους οι οποίοι ακολουθούν και στηρίζουν την ομάδα. Όλα αυτά περί κουκουλοφόρων και οργανωμένων οπαδών μόνο θλίψη και οργή μας γεμίζουν.

Απαριθμούμε λοιπόν τα γεγονότα:

  • Στο δεύτερο δεκάλεπτο εισήλθαν κάποιοι οπαδοί σε σημείο πίσω από την μπασκέτα φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ομάδας μας.
  • Ο υπεύθυνος του γηπέδου τους ενημέρωσε ότι μπορούν να κάτσουν εκεί χωρίς να ενοχλούν και μάλιστα κάθισε και αυτός δίπλα τους.
  • Προς το τέλος του 2ου δεκαλέπτου ακούστηκε ένα υβριστικό  σύνθημα  για την αντίπαλη ομάδα για πολύ λίγο χρόνο, και κάποιοι, "φίλαθλοι" του Χολαργού προφανώς, αφού άρχισαν να φωνάζουν για το σύνθημα αποφάσισαν να κινηθούν απειλητικά, βρίζοντας και φτύνοντας τους οπαδούς πίσω από την μπασκέτα ενώ άλλοι στην κερκίδα απέναντι από τον πάγκο του Χολαργού είχαν σηκωθεί και φώναζαν εναντίον των φιλάθλων μας (γονείς με παιδιά από τις ακαδημίες, γονείς και φίλοι των παικτών) φωνάζοντας περίεργες κατηγορίες ότι οι φίλαθλοι της Λυκόβρυσης "δουλεύουν για την Νέα Ιωνία" δημιουργώντας συνολικά ένταση από το πουθενά.
  • Άνθρωποι του συλλόγου του ΚΑΟΛ προσπάθησαν να φτάσουν στο σημείο για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, κάποιοι εμποδίστηκαν από «φιλάθλους» του Χολαργού και εκεί είναι που η κατάσταση ξέφυγε διότι οι φίλαθλοι του Χολαργού επιτέθηκαν και στους ανθρώπους της ομάδας.
  • Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και από τις δύο μεριές η κατάσταση ηρέμησε, διατάχθηκε εκκένωση του γηπέδου από τους διαιτητές με σκοπό να συνεχιστεί ο αγώνας και οι αθλητές ξεκίνησαν εκ νέου ζέσταμα.
  • Κατά τη διαδικασία της εκκένωσης και ενώ το μεγαλύτερο μέρος των παρευρισκόμενων είχε φύγει, μεταξύ των οποίων και αυτοί που ήταν στην κερκίδα πίσω από την μπασκέτα, μπήκαν στο γήπεδο κάμποσοι με κουκούλες και διάφορα αντικείμενα και επιτέθηκαν με βρισιές και ασκώντας σωματική  βία σε ανθρώπους της Λυκόβρυσης που δεν είχαν προλάβει να βγουν από το γήπεδο μεταξύ των οποίων και γονείς παικτών της ομάδας καθώς και σε παίκτες της ομάδας που προσπάθησαν μαζί με τους παίκτες του Χολαργού να τους σταματήσουν.
  • 'Οπως αναφέρεται και στο φύλλο αγώνος χτυπήθηκε αθλητής της ομάδας μας.

Πιστεύουμε ότι αυτά θα φαίνονται καθαρά και στο βίντεο που τραβήχτηκε κατά την διάρκεια του αγώνα, (υπήρχε και ζωντανή μετάδοση) ενώ η επίθεση που αναφέρουμε παραπάνω από όσους μπούκαραν στο γήπεδο καθώς και η προσπάθεια των παικτών και των δύο ομάδων να τους σταματήσουν υπήρχε και σε βίντεο σε ανάρτηση γνωστού ειδησεογραφικού ιστότοπου.(basketblog.gr)

Είναι κρίμα σε ένα παιχνίδι αντάξιο της κατηγορίας κάποιοι να προσπαθούν να διαστρεβλώνουν τα γεγονότα  για να δημιουργήσουν πρόβλημα.

Εδώ βέβαια γεννούνται ερωτήματα ποιοι ήταν αυτοί που εισήλθαν και επιτέθηκαν στην ομάδα μας;

Τους ειδοποίησε κάποιος να έρθουν  για να γίνει μεγαλύτερη φασαρία;

Ενώ οι αθλητές ετοιμάζονταν να συνεχιστεί ο αγώνας ποιος επιδίωξε την κλιμάκωση των γεγονότων;

Δυστυχώς ο καθένας μπορεί να πει ότι θέλει και να γράψει ότι θέλει και στο μόνο που συμφωνούμε είναι ότι η βία δεν έχει θέση στα γήπεδα εντός ή εκτός και ζητούμε συγνώμη από τους γονείς και τα παιδιά και των δύο ομάδων για τις εικόνες αυτές.

Σαν διοίκηση και σαν σωματείο έχουμε στοχοποιηθεί αρκετά εφέτος αλλά δεν θα αφήσουμε κανέναν να δημιουργεί ψεύτικες εντυπώσεις και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να μην ξανασυμβεί τίποτα.