Skip to main content

Η απόφαση του ΑΣΕΑΔ, η επόμενη κίνηση της πρώην ΚΕΔ και η συγγνώμη


Η παλιά ΚΕΔ/ΕΟΚ δικαιώθηκε στην προσφυγή της στο ΑΣΕΑΔ κι έτσι η τιμωρία από την ΟΔΚΕ δεν έχει καμία ισχύ. Οπως μάλιστα φαίνεται και στην απόφαση, τα πρώην μέλη της Επιτροπής δεν υπέπεσαν σε κανένα απολύτως παράπτωμα.

Πλέον το μπαλάκι περνά στην πρώην ΚΕΔ/ΕΟΚ και όλοι αναμένουν την επόμενη κίνησή τους. Αν δηλαδή θα στραφούν με οποιδήποτε τρόπο κατά της ΟΔΚΕ. Οπως έλεγαν, πάντως, κάποιοι που ασχολούνται με τη διαιτησία, τέτοια ζητήματα δεν λύνονται με τιμωρίες και δικαστήρια. Ίσως και μια συγγνώμη της ΟΔΚΕ στους τέσσερις να λήξει άμεσα το θέμα.

Επί τη ευκαιρία, αυτή είναι η απόφαση και το σκεπτικό του ΑΣΕΑΔ.

"Περαιτέρω από αυτά τα ως άνω αποδεικτικά στοιχεία, προκύπτει ότι οι επίδικες αναρτήσεις στο διαδίκτυο, όπως αναφέρονται λεπτομερώς στην προσβαλλόμενη απόφαση, απηχούσαν τις απόψεις των προσφευγόντων αναφορικά και κυρίως με τον χρόνο διοργάνωσης του Ετήσιου Επιμορφωτικού Σεμιναρίου της ΟΔΚΕ κατά το μέγιστο δε μέρος τους, οι απόψεις αυτές αφορούσαν στην διατύπωση ανησυχίας λόγω των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού και δεν περιείχαν προσβλητικούς ή δυσμενείς εν γένει ισχυρισμούς σε βάρος της ΟΔΚΕ και των μελών της.

Κατ΄ ακολουθία, κρίνεται ότι σε ουδέν παράπτωμα υπέπεσαν οι προσφεύγοντες και ως εκ τούτου, δεν συντρέχουν οι λόγοι για τους οποίους επιβλήθηκε σε αυτούς (προσφεύγοντες), στον πρώτο εξ αυτών αναστολή της ιδιότητας του διαιτητή για δύο (2) έτη και τρεις (3) μήνες χωρίς αναστολή και στους λοιπούς για δύο (2) έτη, επίσης χωρίς αναστολή με την προσβαλλόμενη απόφαση, όπως αναφέρθηκε ανωτέρω. Συνεπώς πρέπει η προσφυγή να γίνει δεκτή στην ουσία της, να ακυρωθεί η ανωτέρω απόφαση και να επιστραφεί το κατατεθέν παράβολο.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΔΕΧΕΤΑΙ την ανωτέρω προσφυγή.

ΑΚΥΡΩΝΕΙ την από 7/11/2021 απόφαση  του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας (ΟΔΚΕ)

ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ την επιστροφή του κατατεθέντος παραβόλου στους προσφεύγοντες.

Κρίθηκε, αποφασίστηκε την 3-2-2022 στο Μαρούσι και δημοσιεύτηκε στον ίδιο τόπο, την 7-2-2022"