Skip to main content

Γ.Γ. Λιθουανικής Ομοσπονδίας: «Προτεραιότητά μας είναι να αποφύγουμε να πιέσουμε τον Σαμπόνις, θετικά μηνύματα από Μπραζντέικις»

Ο Γενικός Γραμματέας της λιθουανικής ομοσπονδίας, Μιντάουγκας Μπαλτσιούνας μίλησε στο Basketnews, υπογραμμίζοντας στις δηλώσεις του ότι λόγω πολλών παραγόντων θα είναι δύσκολη η συμμετοχή του Ντομάντας Σαμπόνις με την Εθνική του ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023.

Ο Μιντάουγκας Μπαλτσιούνας, που είναι ο Γενικός Γραμματέας της λιθουανικής ομοσπονδίας ανέφερε για τον Ίγκνας Μπραζντέικις ότι: «Δεν έχει αμφιβολίες. Αν και η δύσκολη ψυχολογική και σωματική του κατάσταση οδήγησε κάποτε σε ερωτηματικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα παίξει. Τόσο ο προπονητής Κάζις Μακσβίτις όσο και ο ίδιος έχουν δώσει θετικά μηνύματα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρει λίγη ηρεμία και ξεκούραση. Απλώς χρειάζεται λίγο χρόνο για τον εαυτό του μετά από τα εξουθενωτικά τελευταία δύο χρόνια».

Για τον Ντομάντας Σαμπόνις δήλωσε ότι: «Προτεραιότητά μας είναι να αποφύγουμε να τον πιέσουμε. Η χειρουργική επέμβαση, το συμβόλαιό του και σίγουρα η οικογένειά του -- και οι τρεις αυτοί παράγοντες έχουν σημαντική σημασία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύζυγός του περιμένει μωρό και αναμένεται περίπου την ώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δεν ξέρω ποιος από αυτούς τους παράγοντες είναι ο πιο σημαντικός, αλλά ο Ντομάντας είπε: "Θα ήθελα πολύ να υπογράψω ξανά το συμβόλαιο και να έρθω ασφαλής". Προς το παρόν, η πιθανότητα να υπογράψει εκ νέου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την υγεία του».