Skip to main content

Eurobasket 2025 – Η Βουλγαρία του Βεζένκοβ ψάχνει το  10+ με την Πορτογαλία

Με έξι παιχνίδια ολοκληρώνεται η δεύτερη προ-προκριματική φάση του Eurobasket 2025, με τρία εισιτήρια για την απευθείας πρόκριση στα προκριματικά να ψάχνουν τον κάτοχο τους.  

Το σημαντικότερο παιχνίδι της ημέρας διεξάγεται στην Βουλγαρία, εκεί που ο Σάσα Βεζένκοβ και η παρέα του υποδέχονται την Πορτογαλία, στο ντέρμπι κορυφής του 6ου ομίλου. Στόχος των Βούλγαρων η νίκη με πάνω από 10 πόντους, προκειμένου να κατακτήσουν την πρώτη θέση του ομίλου και την απευθείας πρόκριση στα προκριματικά του Eurobasket. Σε διαφορετική περίπτωση, θα έχουν μια ακόμα ευκαιρία, μέσω του τρίτου γύρου της προ-προκριματικής φάσης.

Από εκεί και πέρα, η Σλοβακία δοκιμάζεται στην Δανία και θέλει νίκη και παράλληλα ήττα των Σκοπίων στην Νορβηγία, για να… κλέψει την πρώτη θέση του 4ου ομίλου, ενώ στον 5ο όμιλο, η Πολωνία, με νίκη στην έδρα της αδιάφορης βαθμολογικά Ελβετίας, εξασφαλίζει την πρώτη θέση, ότι και αν κάνει η Κροατία απέναντι στην Αυστρία.

Τέλος, στον 6ο όμιλο, εκτός του αγώνα της Βουλγαρίας με την Πορτογαλία, έχουμε και το αδιάφορο βαθμολογικά ματς της Ρουμανίας με την Κύπρο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:

16:30 Δανία – Σλοβακία

16:30 Ρουμανία – Κύπρος

18:00 Βουλγαρία – Πορτογαλία

18:00 Ελβετία – Πολωνία

19:00 Κροατία – Αυστρία

19:00 Νορβηγία – Σκόπια