Skip to main content

ΑΕΚ –Κεκλεισμένων των θυρών όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της επόμενης σεζόν στο BCL και βαρύ πρόστιμο

Βαρύς έπεσε ο… πέλεκυς της δικαιοσύνης στο κεφάλι της ΑΕΚ, αναφορικά με τα έκτροπα που έγιναν στο παιχνίδι με την Χάποελ Ιερουσαλήμ, για τα προημιτελικά του Basketball Champions League.

Συγκεκριμένα, ο αθλητικός δικαστής της FIBA εξέτασε όλα τα δεδομένα, μετά την πειθαρχική διαδικασία που ξεκίνησε η διοργανώτρια αρχή και επέβαλε στην Ένωση πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ, ενώ παράλληλα οι «κιτρινόμαυροι» θα αγωνιστούν σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της νέας σεζόν στο BCL κεκλεισμένων των θυρών!  

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Το Basketball Champions League ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο Μοναδικός Δικαστής ολοκλήρωσε την πειθαρχική διαδικασία για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον προημιτελικό αγώνα της ΑΕΚ με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ στις 12 Απριλίου 2023 στην Αθήνα και κατέληξε σε απόφαση.

Μετά από προσεκτική εξέταση των αποδεικτικών στοιχείων, ο Μοναδικός Κριτής του Basketball Champions League αποφάσισε ότι θα επιβληθούν οι ακόλουθες κυρώσεις στην ΑΕΚ:

  • Να είναι κεκλεισμένων των θυρών όλοι οι εντός έδρας αγώνες της επόμενης σεζόν του BCL στους οποίους θα συμμετάσχει ο σύλλογος.
  • Ο σύλλογος θα πληρώσει πρόστιμο 50.000 ευρώ (πενήντα χιλιάδες ευρώ).

Η απόφαση έχει ήδη κοινοποιηθεί και στους δύο συλλόγους".