Skip to main content

Παγκόσμιο Κύπελλο 2023: Μόνο για την πρώτη φάση θα χρησιμοποιηθεί το γήπεδο Philippines Arena

Μια μεγάλη αλλαγή συνέβη για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023.

Οι Φιλιππίνες, η Ινδονησία και η Ιαπωνία θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γήπεδα του φετινού θεσμού θα είναι το σχεδόν 50 χιλιάδων θεατών χωρητικότητας, Phillipines Arena, που αποτελεί  μία από τις κορυφαίες ατραξιόν της διοργάνωσης.

Βέβαια, αποφασίστηκε στο περιθώριο της κλήρωσης από το Κεντρικό Γραφείο της FIBA, το Philippines Arena θα χρησιμοποιηθεί μόνο για δύο ματς της πρώτης φάσης. 

 

Αυτό έγινε λόγω του ότι δημιουργήθηκε ανησυχία για την εξασφάλιση της ομαλής  μετακίνησης των φιλάθλων από και προς το γήπεδο. 
Παρά το γεγονός ότι ολοκληρώθηκε το 2021 η κατασκευή ενός νέου δρόμου που συνδέει το Metro Manila με τη Philippines Arena, η δοκιμή της λειτουργικότητάς τους μπορούσε να γίνει μόνο μετά τον Νοέμβριο του 2022, λόγω της πανδημίας. 
 
Από τότε, διάφορα events διοργανώθηκαν στην εγκατάσταση, όπου διαπιστώθηκαν πολύ σοβαρά συγκοινωνιακά προβλήματα και ζητήματα μετακίνησης. 
Παρά τις βελτιώσεις που έγιναν υπό τον έλεγχο μηχανικών και συγκοινωνιολόγων, το Συμβούλιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για μία διοργάνωση με πολλαπλές ζώνες δραστηριότητας μέσα σε μία ημέρα, όπως η τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι απαιτήσεις και τα υψηλά στάνταρντ για την εξασφάλιση της εμπειρίας των αθλητών και των θεατών δε θα ικανοποιούνταν. 
 
Στην Philippines Arena θα διεξαχθούν δύο αγώνες της πρώτης φάσης των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά όχι της τελικής φάσης. 
 
Πηγή πληροφοριών: FIBA