Skip to main content

Ισπανία – Χωρίς παίκτη της Μπαρτσελόνα η κορυφαία πεντάδα της σεζόν στην Liga Endesa

Η κανονική περίοδο της Liga Endesa ολοκληρώθηκε με την Λίγκα να ανακοινώνει την κορυφαία πεντάδα της regular season, από την οποία απουσιάζει εκπρόσωπος της πρωτοπόρου με 29-5 Μπαρτσελόνα.

Όπως έγινε γνωστό, μετά από ψηφοφορία ανάμεσα σε παίκτες και προπονητές του πρωταθλήματος, καθώς και των media και των φιλάθλων, στην κορυφαία πεντάδα βρίσκονται δύο παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης, δύο της Μπασκόνια και ένας της Τενερίφης. Όσον αφορά την Μπαρτσελόνα, ο πρώτος εκπρόσωπος των «μπλαουγκράνα» είναι ο Νίκολα Μίροτιτς, που βρίσκεται στην 8η θέση.

Συγκεκριμένα, κορυφαίος παίκτης της Liga Endesa αναδείχθηκε ο Ντζάναν Μούσα με 149 ψήφους, με τον άσο της Ρεάλ να τελειώνει την κανονική περίοδο με 14,7 πόντους, 2,7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 16,3 στο σύστημα ranking. Κορυφαία στιγμή του, οι 24 πόντοι, τα πέντε ριμπάουντ και οι 3 ασίστ, με απολογισμό 33 βαθμούς ranking, στο παιχνίδι απέναντι στην Μπαρτσελόνα.  

Πίσω από τον Μούαα βρέθηκε ο Γκιόργκι Σερμαντίνι της Τενερίφης με 129 ψήφους , με τον Γεωργιανό σέντερ να έχει 14,4 πόντους, 5,4 ριμπάουντ, 1,2 ασίστ και 18,7 ranking, με κορυφαία στιγμή τους 25 πόντους, τα επτά ριμπάουντ, τις δύο ασίστ και την μία τάπα με 36 ranking, απέναντι στην Μάλαγα.

Στην τρίτη θέση με 114 ψήφους βρέθηκε ο Ντάριους Τόμπσον της Μπασκόνια, με τον Αμερικανό να έχει 10 πόντους, 6,1 ασίστ, 2,5 ριμπάουντ και 14,7 ranking, ενώ απέναντι στην Ομπραντόιρο είχε 20 πόντους, εννέα ασίστ και 27 ranking.  

Τέταρτος ψηφίστηκε ο συμπαίκτης του Τόμπσον, Μάρκους Χάουαρντ με 78 ψήφους, με τον άσο της Μπασκόνια να έχει 16,1 πόντου;, 1,3 ασίστ και 1,1 ριμπάουντ με 19,7 ranking. Απέναντι στην Φουενλαμπράδα, ο Χάουαρντ είχε 29 πόντους με 6/9 τρίποντα, τρεις ασίστ και ένα ριμπάουντ με 31 ranking.

Την κορυφαία πεντάδα της Liga Endesa κλείνει ο MVP του Final Four της Euroleague, Έντι Ταβάρες, με τον σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης να συγκεντρώνει 72 ψήφους, έχοντας 10,4 πόντους, 6,1 ριμπάουντ, 2 τάπες και 16,9 ranking, ενώ απέναντι στην Μπρεογκάν είχε 15 πόντους, επτά ριμπάουντ, τρεις τάπες και 31 ranking.

Όσον αφορά την δεύτερη πεντάδα αποτελούν οι Χουέρτας της Τενερίφης, Τόμιτς της Μπανταλόνα, Μίροτιτς της Μπαρτσελόνα, Πάρα της Μπανταλόνα και Λαπροβίτολα της Μπαρτσελόνα.