Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Ο Ολυμπιακός δουλεύει με συνέπεια και αγωνιστική φιλοσοφία, αποτυχία αν χάσουμε το πρωτάθλημα»

Στον τρόπο λειτουργίας του Ολυμπιακού την φετινή σεζόν, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, στο πλαίσιο της συνέντευξη τύπου του ΕΣΑΚΕ, ενόψει της έναρξης της ημιτελικής και τελικής φάσης της Basket League.

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» τόνισε πως θέλει η ομάδα του να ολοκληρώσει την πορεία της σε Ελλάδα και Ευρώπη όσο καλύτερα γίνεται, ενώ ξεκαθάρισε πως τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται εύκολο και δεδομένο.

Αναλυτικά:

«Είμαστε μια ομάδα που δουλεύουμε με συνέπεια και αγωνιστική φιλοσοφία, που ξεκινά από την διοίκηση της ομάδας και πηγαίνει σε όλους. Θέλουμε να έχουμε σταθερότητα, κατακτήσαμε ήδη δύο τίτλους στην χρονιά, θέλουμε να ολοκληρώσουμε την ευρωπαϊκή μας πορεία όσο καλύτερα γίνεται. Μετά θα σκεφτούμε το Ελληνικό πρωτάθλημα, πάντα με σεβασμό στον αντίπαλο, τον ΠΑΟΚ που είναι ο πρώτος μας αντίπαλος και αν τα καταφέρουμε στην συνέχεια στον τελικό. Δεν είναι τίποτα εύκολο και δεδομένο. Επειδή δυστυχώς ή ευτυχώς, έχουμε παίξει έναν διαφορετικό αριθμό αγώνων από άλλες ομάδες, είναι και άλλα τα δεδομένα. Ο αγωνιστικός ρυθμός είναι σημαντικός, όμως εμείς παίξαμε πέντε παιχνίδια με μεγάλη ένταση, κόπωση πνευματική και σωματική, όμως αυτή είναι η δουλειά μας, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και θα κάνουμε ότι καλύτερο για την ομάδα μας».

Για το αν η απώλεια του τίτλου συνιστά αποτυχία:

«Ναι θα είναι αποτυχία αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα, με βάση την εικόνα μας, με το γεγονός πως τερματίσαμε πρώτοι και έχουμε το πλεονέκτημα έδρας. Δεν νομίζω κανείς φίλος του Ολυμπιακού να το πάρει ευχάριστα αν χάσουμε το πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα έχει γίνει μια μεγάλη συζήτηση για το τι σημαίνει στον αθλητισμό επιτυχία και αποτυχία, με αφορμή την δήλωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Αυτό που λένε όλοι ότι η προσπάθεια μετράει, όμως ζούμε στην Ελλάδα, το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, αν είναι αυτό το ζευγάρι, έχει πάντα μια ιδιαίτερη βαρύτητα. Το να το κερδίσουμε δεν θα πανηγυριστεί παραπάνω από εμάς, όμως το να το χάσουμε θα λυπήσει πολύ περισσότερο τους φιλάθλους μας και το περιβάλλον της ομάδας».

Για την αλλαγή του format της Basket League:

«Είμαστε σε τεράστια αγωνιστική επιβάρυνση. Προτιμούμε τις προπονήσεις από τους αγώνες, οι προπονήσεις μας δίνουν την ευκαιρία να βελτιώσουμε κάποια πράγματα. Αν, όπως το λέτε, στην ουσία οι ομάδες από το "7" έως το "12" θα παίζουν περισσότερο, πράγμα που το θεωρώ πολύ σημαντικό. Προφανώς όλοι εσείς που θα ασχοληθείτε και θα αποφασίσετε για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ, είστε οι κατάλληλοι για να πάρετε τις σωστές αποφάσεις. Εμείς θα τις ακολουθήσουμε. Ο κ. Γαλατσόπουλος είπε ότι είναι στην σκέψη του ΕΣΑΚΕ. Προφανώς θα ερωτηθούμε. Στον Ολυμπιακό συζητάμε τέτοιου είδους θέματα. Έτσι λειτουργούμε. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μπορώ να πω ότι μας ρωτάνε για διάφορα θέματα, αλλά στο τέλος δεν λαμβάνονται υπ' όψιν όσα λέμε. Καλό θα ήταν να μας ρωτάνε, αλλά νομίζω πως θα πρέπει όλοι να έχουμε θετική σκέψη στο μυαλό μας».

Για το πόσο δύσκολο είναι να μην σκέφτονται το Κάουνας και να συγκεντρωθούν στον ΠΑΟΚ:

«Με βάση αυτό που είδα στην προπόνηση, πολύ δύσκολο. Δεν θέλω να κρύβομαι, είναι ένα μεγάλο γεγονός που είναι πολύ κοντά. Δεν υπάρχει χρόνος. Υπάρχουν πολλά διαδικαστικά για το ταξίδι, την προετοιμασία της ομάδας και ταυτόχρονα μόλις τελειώσαμε μια σειρά που μας πίεσε πολύ αγωνιστικά και πνευματικά. Υπάρχουν παίκτες που ήταν έτοιμοι να κάνουν προπόνηση και άλλους που είναι λίγο… φευγάτοι και έχει σχέση με την εμπειρία από το υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αυτοί που έχουν την εμπειρία καλούνται να βοηθήσουν τους άλλους σε αυτή την κατεύθυνση. Αυτό δεν είναι εύκολο. Έχουμε μία προπόνηση αύριο και το Σάββατο παίζουμε εναντίον του ΠΑΟΚ που είναι καλή ομάδα. Δεν περιμένουμε τίποτα λιγότερο από ανταγωνισμό σε υψηλό επίπεδο».